Nyheter

Chiquelle vokser med 300% per år

maj 11, 2017 Nyheter

Chiquelle er en hurtigtvoksende e-handel inden for mode, der er rettet mod unge kvinder, som ønsker at være unikke. Virksomheden startede i 2012 med en klar ambition om at gøre noget nyt og unikt ved at tilbyde kunderne eksklusive, moderigtige produkter, som ikke kunne findes andre steder.

Virksomheden har fået stor opmærksomhed på grund af dens store succes på markedet. “Vi er vokset voldsomt i de senere år og har haft en gennemsnitlig vækst på 300 % om året”, siger Pouya Boland, grundlægger og CEO.

Chiquelles succes skyldes mange forskellige faktorer. Men den vigtigste faktor synes at være klar – hårdt arbejde. Teamet bag Chiquelle består af relativt unge og kreative perso ner, som har stor forståelse for den nye generations kunder. Dedikationen og tiden, som har været investeret i virksomheden, har været ekstrem stor. Ofte har det betydet arbejde 7 dage om ugen, 16 timer om dagen, siden det startede. Det har taget tid for Chiquelle at vokse uden eksterne investorer.

Og kunderne synes at elske dem. Et eksempel på dette er, at Chiquelle har mere end 300.000 aktive følgere på Instagram. Omsætningen forventes at komme op på 30-35 millioner SEK i 2017 og samtidig har firmaet været rentabelt siden år to. Med en målgruppe bestående af unge modebevidste kvinder er logistikken altafgørende – især da Chiquelle håndterer og behandler ordrer over hele verden. Kunderne vil have sine bestillinger hurtigt med fuldstændige oplysninger om, hvor deres ordre er.

Som en del i at påskønne netop leverancen, flyttede Chiquelle for et år siden til Roserberg, et knudepunkt for logistik og tæt på Arlanda lufthavn i Stockholm. Chiquelle er nu “nabo” til to af sine vigtigste transportører, Post Nord og DHL. Fra sit nye lager håndteres ordrer, og der afsendes med den valgte transportør inden for 24 timer, efter ordren er bestilt, hvilket gør, at leverancer i Sverige og i resten af EU sker inden for en dag eller to.

Alt arbejde på lageret styres intern med henblik på at fremskynde processen. Ordrer findes frem og pakkes syv dage om ugen. “Unifaun er det ultimative bindeled i processen mellem vores lager, og at kunderne får sine pakker. Det gør alt let, hurtigt og smidigt, og vi er meget tilfredse med tjenesten”, tilføjer Boland.

Med Unifauns løsninger kan Chiquelle skræddersy processer, teste nye ideer, og hvis det er nødvendigt, hurtigt og nemt tilpasse deres løsninger. “Vi har en enorm fordel i og med, at Unifaun kan håndtere ordrer via forskellige transportører, og de kan let integreres med de forskellige systemer, vi bruger. Vi har brug for noget, der er hurtigt, der kan tilpasses og som er enkelt, og Unifau giver os netop det”, siger Boland.

Alle andre primære systemer, Chiquelle bruger, er forbundet og integreret til Unifaun, hvilket gør processerne stramme og automatiske. “Vi kommer til at blive meget store i de kommende år, og vi har endnu kun set begyndelsen af rejsen. Et system som Unifauns hjælper os til at vokse hurtigt og uden problemer”, slutter Boland.