Nyheter

MATSMART ARBEJDER PÅ AT GØRE VERDEN MERE BÆREDYGTIG

november 21, 2018 Nyheter

I Sverige bliver ca. 1,3 mio. ton mad smidt ud hvert år, hvoraf omkring halvdelen er unødigt madspild.  Det har Matsmart villet være med til at komme til livs. Ved at købe mad og andre dagligvarer, der ikke længere kan sælges i de gængse butikker, eller som nærmer sig sidste salgsdato, og derefter sælge dem videre i deres egen netbutik, vil de redde så meget, de kan.

Matsmart samarbejder med mange madproducenter i Sverige. De sælger kun tørkolonial, primært til private, og alt sælges til stærkt nedsat pris via hjemmesiden. Hovedkontoret ligger i Stockholm, men lageret og et yderligere kontor ligger i Katrineholm, hvor Martin Johannesson, CSCO, sidder.

Allerede siden starten af 2014 anvendtes Unifauns Delivery Management-system til bestilling af fragt. Grunden til, at lige præcis Unifaun valgtes, skyldtes pris og service. Nu har de taget skridtet videre og integreret Unifauns system med det WMS-system, de bruger, Bitlog, for at forenkle processerne endnu mere. Ellers bliver det hele så manuelt, mener Martin Johannesson.

FORTOLDNING OG QLIK ER SÆRLIGT FREMHÆVEDE FUNKTIONER

Matsmart sender omkring 50.000 forsendelser om måneden til Sverige, Norge og Finland. De sender alle forsendelser med PostNord og Posti. For smart håndtering af fortoldning benytter de Toldekspeditionsfunktionen i Unifauns system kombineret med WMS-systemet, som hjælper Matsmart med at få lagt det rette dokument ind elektronisk.

Øvrige funktioner i Unifauns system, som Matsmart sætter pris på, er Qlik Sense, der er i stand til at indhente data fra forskellige steder i systemet og visualisere dem. Dataene kan godt komme fra samme database, men de bliver manipuleret og præsenteret på en praktisk og anvendelig måde. Matsmart er også glade for at kunne føre statistik over nøgletal og foretage opfølgning og forsøger at gøre deres adviseringsmail mere personlige ved at tilføje deres log.

Alle Matsmarts forsendelser er at finde i appen Mina Paket, som er utrolig populær blandt deres kunder. Der kan kunderne følge forsendelsesstatus hele vejen, uden at de behøver logge ind på en sporingsside. Generelt er Matsmart tilfredse med Unifaun. At det er nemt at bruge og forstå, og at kontaktpersonen er proaktiv, er noget, Martin Johannesson sætter stor pris på.

MATSMART ARBEJDER PÅ AT GØRE VERDEN MERE BÆREDYGTIG