Nyheter

Hiab: Unifaun TMS giver os stor værdi til en rimelig pris

oktober 6, 2020 Nyheter

Virksomheden HIAB – en forkortelse af Hydrauliska Industrier AB – blev startet i 1944 af skifabrikanten Eric Sundin, som behøvede at effektivisere tømmerhåndteringen fra de nærliggende skove til sin skifabrik i Hudiksvall. Dermed opstod “Hiab-metoden”, som blev en banebrydende mekanisk metode til lasthåndtering. I årenes løb er virksomheden vokset organisk og gennem erhvervelse og er i dag ét af tre virksomhedsområder i Cargotec.

– Siden jeg startede i Hiab for 26 år siden, er udviklingen gået rasende hurtigt. I dag er vi den globale markedsleder inden for håndteringsudstyr til køretøjer, udstyr, som støttes af stadig mere intelligente softwareprogrammer, og smarte, tilsluttede løsninger, siger Bert van den Berg, Director Logistics, Hiab Services

Han fortæller, at varemærket er blevet generisk for en læssekran mange steder i verden, og at kunderne derfor siger, at “jeg skal købe en Hiab”. Udover varemærket Hiab indgår nu også Argos, Loglift, Jonsered, Moffett, Princeton, Multilift, Zepro, Del og Waltco i virksomhedens produktportefølje. Hiabs kunder findes i mange forskellige brancher og er alt fra en individuel lastbilsejer til internationale aktører med store køretøjsflåder.

Eftermarkedsservice af højeste klasse

På et globalt marked med en mere og mere hård konkurrence og mere kræsne kunder er produkttilgængelighed, hurtige leverancer og høj service en selvfølge. For Hiabs kunder koster stillestående køretøjer mange penge, så det gælder om at levere reservedele hurtigt og med høj præcision.

– Kravene til effektivisering inklusive reduceret kapitaltilknytning øges for hvert år, samtidigt med at vi har lange leveringstider, hvilket stiller krav til buffere og fyldte lagre. Her investerer vi i forskellige softwareprogrammer, som hjælper os med at gøre vores forsyningskæde så effektiv som muligt. Et eksempel er Unifauns transportadministrationssystem (TMS), som vi implementerede i vores europæiske centrallager allerede i 2013, fortæller Bert og konstaterer, at et godt transportadministrationssystem er en selvfølge for alle virksomheder, som vil kunne følge, hvordan virksomhedens købte transporter udføres og udvikles med tiden.

Hurtigt reservedelslager i USA

I 2015 blev Bert van den Berg udstationeret i USA med opgaven om at opstarte et centralt lager for reservedelsforsyningen i USA og resten af Amerika. Den udtrykkelige opgave var at optimere og effektivisere forsyningen af reservedele.

– Jeg havde en treårig opgave i USA, og vi evaluerede, at det ville tage cirka et år at komme i gang og opstarte et nyt lager. Vi foretog en tyngdepunktsanalyse og kom frem til, at en ideel placering var i Plainfeld i Indiana. En afgørende faktor for placeringen var, at både FedEx og UPS har nogle centrale knudepunkter placeret i nærheden.

Det lager, der blev opført, er et traditionelt reservedelslager med en stor manuel håndtering og solide buffere for at sikre en høj tilgængelighed af de mest efterspurgte reservedele.

– Vi har en enorm flora af forskellige reservedele og lagrer derfor kun en del af denne. Som supplement behøver vi derfor at have en ekstremt fleksibel og hurtig forsyningskæde, som håndterer alt det andet. Alene i USA har vi næsten 50 servicecentre, som behøver en hurtig og præcis strøm af reservedele. For at dette skal lykkes, kræver det forskellige softwareprogrammer til planlægning, lager, ordrer og transport, forklarer Bert.

Omkostningseffektiv implementering på afstand

Etableringen af det amerikanske lager blev gjort lettere ved, at processer, systemintegrationer og meget andet allerede var blevet udviklet på det europæiske reservedelslager i Metz, Frankrig, nogle år tidligere.

– Det er en filosofi, som vi har i virksomhed, om at anvende gode, velfungerende processer og software overalt i virksomheden. På denne baggrund var det en nem beslutning at anvende Unifaun TMS, selv i USA. Unifaun hjalp os med at kopiere vores europæiske opsætning på effektiv vis og tilføje nye regionale transporttjenester i systemet, hvilket gjorde, at vi kunne holde omkostningerne nede og slap for at foretage nye, dyre integrationer og tilpasninger i vores forretningssystem, SAP. Derudover blev det alt sammen gjort fra afstand af Unifauns personale, hvilket gjorde processen enormt effektiv og hurtig.

“Tillidsfuldt samarbejde”

Bert van den Berg fortæller, at der var bekymring for, at tidsforskellen mellem Europa og USA ville skabe problemer, men konstaterer, at det blev en smertefri implementering, hvor alle ordrer registreres i SAP, hvor man har fuld sporbarhed og får tilbagemelding om transportørernes præstationer. Han betoner, at Unifauns TMS er et vigtigt værktøj til transportbookning, men den store værdi er muligheden for at følge op på transportørernes præstationer, sikre, at den rette transporttjeneste leveres til den rette pris og som grundlag for forbedring og forhandling.

– Ved hjælp af vores TMS kan vi sikre bedre kvalitet såvel som omkostningsreduktion i vores forsyningskæde. Unifaun TMS er et stabilt, pålideligt og adræt system, som giver god værdi til en rimelig pris. I et tillidsfuldt samarbejde med Unifauns personale har vi desuden udviklet en veldefineret proces, hvor vi nemt kan tilføje nye tjenester og transportører og implementere hurtigt.

Om Bert van den Berg

Bert van den Berg har arbejdet i Hiab de sidste 26 år. Karrieren startede i 1994 i Hiabs logistik- og indkøbsafdeling. Senere blev han blandt andet logistikchef, fabrikschef og chef for logistikplanlægning. Siden 2019 arbejder han som Director Logistics i Hiab Services. Bert bor med sin familie i den pittoreske by Ruinen i Drenthe, Holland.

 

Om HIAB

HIAB udviklede i 1944 verdens første kran til stykgods, og i dag er der HIAB-kraner til næsten alle behov og arbejdsopgaver. Hiab er en verdensførende leverandør af udstyr, intelligente tjenester og digitale løsninger til vejbåren lasthåndtering. Hiab tilbyder klasseførende lasthåndteringsudstyr med HIAB-kraner til stykgods, LOGLIFT og JONSERED skov- og genvindingskraner, MOFFETT-påhængstrucks, MULTILIFT-lastvekslere og -bagsmækløftere under varemærkerne ZEPRO, DEL og WALTCO. Som branchepioner er vores forpligtelse at øge effektiviteten i vores kunders virksomheder og at forme fremtiden for intelligent lasthåndtering. www.hiab.com

 

Hvorfor vælge Unifaun TMS i henhold til Bert van den Berg

  • God værdi for pengene
  • Et stabilt, pålideligt og adræt TMS
  • Etablerede processer, der er nemme og omkostningseffektive at implementere i forskellige dele af verden
  • Godt samarbejde baseret på fælles tillid
  • Giver os fantastiske data til yderligere udvikling, forhandling og kontinuerlig forbedring
Hiab: Unifaun TMS giver os stor værdi til en rimelig pris