Lehdistötiedotteet

Digitaalinen loikka logistiikkaan Postin ja Unifaunin yhteistyön myötä

3 helmikuu, 2016 Lehdistötiedotteet, uutiset

viivakoodinluku

Verkkokauppa on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana viidenneksen nostaen suomalaisten verkkokulutuksen vuonna 2014 10,5 miljardiin euroon. Kuljetuspalveluiden vaatimukset ovat kasvaneet verkkokaupan kasvun ja liiketoiminnan modernisoinnin myötä.

Vuonna 2011 kotimaan tavarankuljetusten rahtikirjan (SFS 5865) uudistaminen yhteensopivaksi sähköistä tiedonsiirtoa varten, vuotta myöhemmin rahtikirjojen yksilölliseen numerointiin siirtyminen sekä uniikkien rahtikirjanumeroiden käyttöönotto ovat ajaneet kuljetuspalvelujen sähköistymisen kehitystä. Sähköisen tilaussanoman eli EDI:n (Electronic Data Interchange) avulla standardoidut sanomasisällöt, standardisoidut kolli-/lavaosoitelaput välitetään automaattisesti kuljetustilausten yhteydessä. Sähköinen tiedonsiirto ja toimintatavat ovat tämän päivän logistiikan ja älyliikenteen avainasioita.

Posti uudistaa yritysasiakkaille suunnattuja palvelujaan vaiheittain vuoden 2016 aikana. Uudistamista tapahtuu palveluvalikoimassa, itseasioinnissa ja tilauskanavissa – uudistukset perustuvat Postin asiakkaiden palvelu- ja asiointitarpeisiin. Yksi uudistamisen kohde on siirtyminen nykyisten tilauskanavien sijaan yhteen yritysasiakkaiden käyttämään tilauskanavaan ja järjestelmään Postin paketti- ja rahtipalveluiden osalta. Postilla on yhteensä yli 200 000 yritysasiakasta.

”Digitalisaatio vaikuttaa niin asiakkaiden kuin Postin toimintaan. Posti haluaa tarjota sujuvamman arjen asiakkailleen kehittämällä asiakkaiden suosimia itsepalvelukanavia myös teknologisten ratkaisuiden osalta. Siirrymme käyttämään paketti- ja rahtipalveluiden tilaamisessa, ennakkotietojen lähettämisessä ja kuljetusasiakirjojen tulostamisessa vain yhtä, suomalaisille yrityksille ja Postin asiakkaille tuttua, SaaS-järjestelmää. Järjestelmä on meillä nimetty ”Posti SmartShip” -tilauskanavaksi”, sanoo Postin verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Masala.

Posti valitsi rinnalleen eurooppalaisista järjestelmätarjoajista yhteistyökumppanin, joka voi tarjota Postille ja sen asiakkaille ainutlaatuisen ratkaisun. Unifaun on tuottanut luotettavasti jo useampia innovatiivisia ja korkealaatuisia kuljetushallinnan palveluita monessa maassa, joiden käyttäjäkokemus niin kuljetusliikkeille kuin kuljetuspalveluiden tilaajille on ensiluokkaisella tasolla.

Unifaun on luonut 1990-luvulta asti ratkaisuja kuljetustenhallintaan aloittaen Ruotsista ja kasvaen vuosien saatossa Pohjoismaiden suurimmaksi toimijaksi tarjoten ratkaisuja niin tavarantoimittajille kuin kuljetusliikkeille. Unifaun on toiminut jo vuosia kuljetustilauskanavien palveluntarjoajana Postin lisäksi myös PostNordille, DSV:lle, Bringille, Geodis Wilsonille, Schenkerille ja DHL:lle. Unifaunin tuottamat kuljetushallintaratkaisut ovat todistetusti tuoneet hyötyä niin kuljetusliikkeille kuin heidän asiakkailleen tehostamalla logistiikan toimintoja.

”Yhteistyömme nostaa Suomen kuljetusalan digitalisoinnin tasoa merkittävästi. Olemme tehneet Postin kanssa jo vuodesta 2010 yhteistyötä rahtituotteiden tilauskanavan kanssa. Uusi kaikki Postin paketti- ja rahtituotteet yhdistävä tilauskanava on iso askel eteenpäin yhteistyössämme, joka tulee yksinkertaistamaan Postin asiakkaiden elämää ja parantamaan asiakaskokemusta. Samalla Posti pystyy tehostamaan omia toimintojaan ja prosessejaan, sillä uusi tilauskanava kattaa Postin heterogeenisen ja monikanavaisen asiakaskunnan erinäiset tarpeet ja vaatimukset. Se, että Postin kumppaniksi valikoitui Unifaun, on osoitus teknologiamme vahvuuksista sekä osaavasta ja sitoutuneesta organisaatiostamme. Odotamme innolla kuljetusalan markkinoiden kehittämistä eteenpäin yhdessä Postin kanssa uuden Posti SmartShip -tilauskanavan myötä”, kertoo Unifaunin Suomen maajohtaja Kim Friman.

Euroopan suurimpien järjestelmätoimittajien joukossa toimiva Unifaun, jonka järjestelmiä käytetään 74 maassa, on tuonut vuonna 2009 pilvipalveluna toimivat kuljetusten hallintajärjestelmät myös Suomeen. Unifaun on toiminut pioneerina kehittäen kuljetusliikkeiden ja tavarantoimittajien ekosysteemiä parantaen suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Yhteistyö Postin kanssa tulee vahvistamaan ja kasvattamaan Unifaunin ekosysteemiä entisestään ja Posti tarjoaa uudistamisen myötä asiakkailleen entistä monipuolisemman asiointiympäristön. Yksi Postin painopisteistä on asiakaskokemus ja yhden yhteisen tilauskanavan avulla Posti ottaa askeleen kohti parempaa asiakaskokemusta.

”Uskomme, että Unifaun tuntee suomalaisten asiakkaiden tarpeet ja on jo pitkään kehittänyt palvelujaan heidän tarpeisiin. Jatkuva kehitystyö, innovointi ja määrätietoinen asiakaskokemuksen parantaminen mahdollistaa hyvän yhteistyön. Tästä on erinomaisen hyvä jatkaa eteenpäin”, sanoo Masala.

 

Lisätietoja:

Unifaun, maajohtaja, Kim Friman, puh. +358400 776674

Posti MediaDesk, puh. +358 20 452 3366 (ma-pe 9.00-16.30)

 

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta yhdeksässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 1 859 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 23 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Unifaun on markkinajohtaja kuljetushallinta-alalla Pohjoismaissa ja yksi Euroopan suurimpia palveluntarjoajia. Unifaun tarjoaa yli 20 vuoden kokemuksella innovatiivisia ja korkealaatuisia kuljetushallintajärjestelmiä. Järjestelmässä toimii yli 100 000 yritystä, jotka lähettävät päivittäin yli 800 000 lähetystä. Unifaun työllistää noin 130 ihmistä Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Puolassa. www.unifaun.com