uutiset

Asiakaskyselyn tulokset ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin 2017

11 joulukuu, 2017 uutiset

KYSYIMME ASIAKKAILTAMME SYKSYLLÄ 2017 MIELIPITEITÄ JA KÄYTTÄJÄKOKEMUKSIA UNIFAUN ONLINE-PALVELUSTAMME

Tänä vuonna saimme enemmän vastauksia asiakaskyselyymme kuin viime vuonna. Suurin osa vastaajista on käyttänyt Unifaunin järjestelmiä jo vuosia ja lähettää kymmeniä lähetyksiä päivittäin, mutta osa vastaajista lähettää jopa satoja lähetyksiä päivässä. Vastaajista 25% viime vuonna ja tänä vuonna 29% tekee kaikki kuljetustilauksensa eri kuljetusliikkeille Unifaun Onlinessa. Vastaajista 15% (viime vuonna 20%) ei tiennyt, että Unifaunissa voi tehdä kuljetustilauksensa useammalle kuljetusliikkeelle. Suurin osa vastaajista, jotka ilmoittivat etteivät tilaa kaikkia kuljetuksiaan Unifaun Onlinesta, käyttävät kuitenkin kuljetusliikettä tai kuljetusliikkeitä, jotka löytyvät Unifaun Onlinesta. Voit tutustua Unifaunista löytyviin kuljetusliikkeisiin tästä. Voit lisätä kuljetusliikkeen helposti Unifaun Online-tiliisi ollessasi kirjautuneena järjestelmään käyttöliittymästä. Vasemmasta valikosta löydät Verkkokaupan, jota klikkaamalla pääset näkymään, josta löytyy ensimmäisenä vasemmalta ruutu, jossa lukee “Lisää ominaisuuksia järjestelmään”. Täältä voit lisätä haluamasi kuljetusliikkeet.

Suurimmalla osalla vastaajista on käytössään ERP- tai varastonhallintajärjestelmä tai verkkokauppa. Viime vuonna 22% ja tänä vuonna 24% oli integroinut Unifaunin pääjärjestelmäänsä. Osa toivoi, että järjestelmän voisi integroida. Se on mahdollista ja moni yhteistyökumppanimme tarjoaa siihen valmiin ratkaisun. Tutustu järjestelmätoimittajiin, joilla on jo valmis integrointimahdollisuus Unifaun Onlineen tästä.

Useampi tiesi, että tarjoamme Unifaun Onlinen verkkokaupassa tulostimia sekä tarroja ja moni ostaakin tarvitsemansa tuotteet Unifaunin verkkokaupasta. Löydät tulostimet ja tarrat vasemmasta valikosta verkkokaupasta kirjauduttuasi Unifaun Onlineen. Verkkokauppaa klikattuasi näet vihreällä taustalla “Tulostimet ja tarrat”. Tutustu tuotteisiin ja valitse haluamasi tuotteet helposti nappia painamalla. Halutessasi voit myös olla yhteydessä myyntiin, mikäli tarvitset apua tuotteiden valinnassa. Myynnin yhteystiedot löydät täältä.

Monikaan ei viime vuonna tiennyt, että Unifaun Onlinessa on tarjolla lisäpalveluita. Tänä vuonna asiakkaistamme 74% tiesi lisäpalveluista tai on myös ostanut niitä. Voit tutustua tarjoamiimme paketteihin ja niiden ominaisuuksiin tästä. Voit myös lukea lisää Plus-tilin ominaisuuksista sekä lisäpalveluista tästä. Voit myös tiedustella myynniltämme tai asiakaspalvelultamme lisää. Tarjoamme myös asiakkailemme konsultointia ja yli 70% vastaajista tiesi tästä tai oli jo ostanut konsultointipalveluitamme.

Kyselyyn vastanneista 25% on ollut yhteydessä asiakastukeen viimeisen kolmen kuukauden aikana. Kaikista vastaajista reilusti yli 70% arvioi tyytyväisyytensä asiakaspalveluun numerolla 7,8,9 tai 10 asteikolla 1-10 kertoen, että olette tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä asiakaspalveluumme (1=  En ollenkaan, 10= Erittäin tyytyväinen).

Asiakkaamme arvostavat myös kvartaaleittain julkaisemaamme uutiskirjettä. Yksi kolmasosa vastaajista lukee uutiskirjeen aina ja 56% lukee uutiskirjeen joskus. Uutiskirjeessä kerromme järjestelmän kehityksestä, uusista toiminnoista sekä vinkkejä järjestelmän käyttöön. Kerromme asioista, jotka ovat kiinnostavia tai tärkeitä asiakkaillemme. Tekniset tiedotteet lähetämme erikseen ja merkitsemme uutiskirjeen otsikon sanalla “tiedote”.

Asiakkaamme kokevat Unifaun Onlinen käytön helpoksi tai erittäin helpoksi. Mielestänne pilvipalvelumme on myös moderni. Erittäin suuri osa vastaajista myös suosittelisi järjestelmäämme mielellään.

TEKNISIÄ KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Muutamaa mietitytti myös, että voisiko rahtikirjan tulostaa uudelleen. Se on täysin mahdollista. Valitse ollessasi kirjautuneena Unifaun Onlineen Historia > Lähetykset > Etsi > Valitse lähetys sinisestä painikkeesta > Tulosta kopio.

Osa kysyi myös miten rahtikirjan voi peruuttaa. Kirjauduttuasi Unifaun Onlineen, valitse Historia > Lähetykset > Etsi > Valitse lähetys sinisestä painikkeesta > Peruuta. Peruutus on tehtävä viimeistään viiden minuutin kuluttua (järjestelmä lähettää EDI:n viiden minuutin jälkeen). Kaukokiito on ainoa kuljetusliike, joka ottaa vastaan peruutuksia vielä vastaanotettuaan EDI:n. Kuljetusliikkeen vastaanotettua EDI:n eivät he ota enää vastaan peruutuksia Unifaun Onlinen kautta, joten silloin on oltava yhteydessä suoraan kuljetusliikkeeseen.

Tulostusasetuksia voi muokata ollessasi kirjautuneena Unifaun Onlineen. Valitse Asetukset > Tulostusasetukset. Valitse sen jälkeen “Tulostusasetukset, opastettu (suositellaan)”. Käy tulostusasetukset läpi ja tee haluamasi muutokset. Valitse lopuksi Toteuta.

Saimme myös palautetta koskien tulostusta ja Javaa. Julkaisimme uuden Unifaun OnlinePrinter-moduulin viime vuoden lopulla. Uusi tulostusmoduuli ei vaadi Javan päivittämistä, eikä se ole selainriippuvainen. Voit siis käyttää haluamaasi selainta tehdessäsi Unifaun-tililläsi lähetyksiä ja tulostaesasi lähetysasiakirjoja. Javan tulee kuitenkin olla asennettuna, jotta moduuli toimii. Uuden moduulin saat käyttöösi kohdassa Asetukset > Tulostusasetukset > aktivoi uusi moduuli klikkaamalla ”Aktivoi Unifaun OnlinePrinter Client”. Ohjesivultamme löydät ohjeen uuden tulostusmoduulin asentamiseen. Ole yhteydessä asiakastukeemme, mikäli tarvitset tukea uuden tulostusmoduulin käyttöönotossa.

Vapaata tekstiä voi kirjoittaa kuljetusohjeisiin ja lisäohjeisiin tehdessäsi lähetystä. Rahtikirjaan tulostuvat molemmat ja tarraan tulostuu kuljetusohjeet. Yleensä voit lisätä neljä riviä, rivien määrä riippuu kuljetuspalvelusta.

Osaa vastaajista mietitytti, miten voi tietää onko EDI luotu ja lähetetty. Unifaun Online-tilin vasemmasta valikosta löytyy Historia, josta voit etsiä lähetyksiä. Klikkaa haluamaasi lähetystä, jolloin näet sivun alaosasta kyseisen lähetyksen statustiedot ja näet milloin EDI on luotu ja lähetetty.

Kolleja voi lisätä helposti lähetystä luodessa täytettyäsi tai valittuasi vastaanottajan, lähettäjän ja kuljetuspalvelun. Seuraavassa kohdassa sivun alaosassa on kollin tiedot ja klikkaamalla Lisää-painiketta saat lähetykseen lisää kolleja.

VAK-lähetykset tehdään normaalin lähetyksen tavoin. Kollitietoja syötettäessä klikataan Kollit-otsikon vasemmalta puolella olevaa +-merkkiä, jolloin kollitietojen alle ilmestyy VAK-tiedoille kentät. VAK-lähetyksessä saattaa olla useampi rivi samassa kollissa sisältäen eri tuotteita, jolloin yhden tai useamman lisärivin voi lisätä samaan kolliin Lisää nimike-painikkeesta. Samaan lähetykseen voi lisätä myös kolleja Lisää-nappulan avulla.

Muutama kysyi miten tehtyjen tilausten hakunäkymää saisi pienennettyä. Sarakkeet kohdasta voi valita laajennettu, normaali tai supistettu omien toiveidesi mukaan. Lisäksi näkymästä löytyy eri paljon eri hakukriteereitä, joiden avulla voit suodattaa tuloksia toiveesi mukaan.

Moni toivoi, että lähetettyään esim. pakettinsa, voisi ilmoittaa vastaanottajalle avisointiviestillä saapuvasta lähetyksestä ja tähän viestiin voisi laittaa myös logon ja/tai oman tekstin. Tarjoamme lisäpalvelun nimeltä “Brändätty avisointi” Unifaun Online Plus-tiliin, jonka avulla tämä on mahdollista. Saat palvelun käyttöösi Unifaun Online-käyttöliittymäsi verkkokaupasta.

Osa toivoi, että tehdessä kuljetustilausta ei näkyisi niin paljon täytettäviä kenttiä, mikäli niitä ei tarvitse. Voit tehdä valmiita tulostussuosikkeja, joihin voit ennalta täyttää vaihtoehtoja tai lukita tietoja, mutta myös piilottaa kenttiä, joita ei tarvitse. Voit luoda tulostussuosikin ollessasi kirjautunut Unifaun Onlineen valitsemalla vasemmasta valikosta Ylläpito >Tulostussuosikit >Uusi tulostussuosikki. Käyttääksesi tai tulostaaksesi tulostussuosikin, voit valita vasemmasta valikosta Lähetysasiakirjat >Tulostussuosikit. Tulostussuosikkien avulla voidaan myös lukita asiakas-/vastaanottajakohtaisesti tietoa, jolloin tietoa ei tarvitse muistaa erikseen.

Tulostussuosikkeja voi käyttää myös UPS-lähetyksien maksutietojen tallentamiseen. Valitse Ylläpito > Tulostussuosikit > Uusi > Lähetys ja Kollit osio > Muokkaa > Toimitusehdot ja drop-down valikosta haluamasi toimitusehdot esim.  “Lähettäjä (rahti) – Vastaanottaja (tulli, verot)”.

Toivoitte myös, että voisitte tarkastaa rahtien kustannukset ja vertailla hintoja ennen tilausta. Unifaun Onlinessa on lisämaksullinen palvelu PriceAccess, jonka avulla rahtihinnat raportoidaan lähetyshistoriaan. Palvelu mahdollistaa myös yksittäisen rahdin hinnan kyselyn ennakkoon.

Laajemmat käyttöoikeudet käyttää erinäisiä lisäpalveluita saa ottamalla Plus-tilin käyttöönsä tai neuvottelemalla Enterprise-sopimuksen. Tarjoamme Unifaun Onlinessa Standard- ja Plus-tilin sekä räätälöidyn Enterprise-version. Voit lukea lisää tilien ominaisuuksista täältä. Plus-tilin saat käyttöösi Unifaun Onlinen verkkokaupasta.

Muutama toivoi käyttöopastusta henkilökunnalle, jotta järjestelmää osattaisiin käyttää paremmin ja opittaisiin järjestelmästä enemmän. Tarjoamme mielellämme apua tähän, olkaa tarvittaessa yhteydessä myyntiimme.

Tiedotamme aina sähköpostitse, nettisivuilla sekä Unifaun Onlinessa. Muistathan aina päivittää yhteystietonne Unifaun Onlineen, jotta meillä on oikea sähköpostiosoite, johon tiedotamme uudistuksista ja muutoksista. Yhteystiedot voit päivittää valitsemalla Ylläpito > Oma tili > Muokkaa yhteystietoja.

Saimme teiltä myös kehitystoiveita, jotka tuotekehityksemme otti mielellään vastaan.

KIITOS TEILLE AJASTANNE, KEHITÄMME MIELELLÄMME TOIMINTAAMME YHDESSÄ KANSSANNE.

SAIMME MYÖS PALJON YKSITTÄISIÄ KYSYMYKSIÄ, JOISSA AUTAMME MIELELLÄMME, MUTTA TARVITSEMME SINULTA ESIMERKIN TAI LISÄÄ TIETOA. JOS JOKIN ASIAKASKYSELYSSÄ ESITTÄMÄSI KYSYMYS JÄI KAIPAAMAAN VASTAUSTA, TAI HALUAT APUA, OTA YHTEYTTÄ ASIAKASPALVELUUMME TAI MYYNTIIMME. AUTAMME SINUA MIELELLÄMME.

Tutustu myös nettisivuillamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Unifaun Support:
Arkipäivisin: 08:00–16:00
Sähköposti: support@unifaun.fi
Puhelin: 075-325 2505

Unifaunin myynti:
Sähköposti: sales@unifaun.fi
Löydät myös yksittäisten myyjien yhteystiedot täältä.