uutiset

Black Friday -ostospäivän odotetaan tuovan ennätysmäärän lähetyksiä

21 marraskuu, 2018 uutiset

Unifaun Delivery Management järjestelmä tarjoaa ainutlaatuisen näkymän verkkokauppojen myyntimääriin, sillä järjestelmämme kautta kulkee yli 100 000:n asiakkaamme lähettämiä paketteja, ja suuri osa asiakkaistamme ovat verkkokauppoja.

Verkkokauppiaiden joulun sesonkiajan käynnistää nyt tulevana perjantaina Black Friday -ostospäivä, jonka aikana myynti on vuosi vuodelta kasvanut voimakkaasti.

Kuljetusliikkeet valmistautuvat erityisen huolella tähän joulukaupan avausaikaan, sillä toimitusten määrän odotetaan jälleen kasvavan. Esimerkiksi Posti kertoo joulunajan pakettitoimituksia olleen viime vuonna ennätysmäärä: yli 1,2 miljoonaa pakettia viikossa. Tämän vuoden aikana pakettitoimitusten määrä on kasvanut reilut 10 prosenttia, joten myös joulusesongin arvioidaan rikkovan edellisen vuoden ennätykset.

– Uskomme monen suomalaisen verkkokaupan lyövän myyntiennätyksensä lähiviikkojen aikana, kertoo Postin kansainvälisestä verkkokaupan palveluista vastaava johtaja Sami Finne Postin tiedotteessa.

Singles Day, Black Friday vai Cyber Monday – milloin verkkokauppa kasvaa eniten?

Vuonna 2017 suurin pakettimäärä, joka kulki Unifaunin järjestelmien kautta, oli Cyber Monday 1 355 742 kappaleen lähetysmäärällään. Koko Black Friday viikonloppuna Unifaunin järjestelmien kautta kulki yhteensä 3 087 113 lähetystä.

Suurimmat pakettimäärät kulkevat Unifaunin järjestelmien kautta usein joko Black Friday tai Cyber Monday päivinä, tai joulua edeltävinä kahtena viimeisenä maanantaina. Tänä vuonna monet verkkokauppiaat markkinoivat myös Singles Day -ostospäivää, ja lähetysten määrä nousikin jo 1 096 115 kappaleeseen, joka on yli 10% prosentin kasvua vuoden 2017 vastaavaan päivään verrattuna.

Jää vielä nähtäväksi miten kaupankäynti kehittyy tulevan viikon ja viikonlopun aikana, mutta Unifaun odottaa reipasta kasvua!

Black Friday -ostospäivän odotetaan tuovan ennätysmäärän lähetyksiä