uutiset

Teknikmagasinet parantaa asiakaskokemusta Unifaun DeliveryCheckoutin avulla

20 maaliskuu, 2019 uutiset

Teknikmagasinet on vuoden 1989 perustamisestaan kasvanut Pohjoismaiden suurimpien kauppaketjujen joukkoon 135 kivijalkakaupallaan.

Kivijalkakauppojen määrän lisäksi myös verkkokaupankäynti on kasvussa.

Verkkokauppakäynnin kasvua vauhdittaa vaihtoehtojen tarjoaminen

Vuosi sitten Teknikmagasinetin verkkokaupoissa oli toimituksille yksi standardiratkaisu. Silloin asiakkaiden ostokset toimitettiin ainoastaan noutopisteisiin. Sittemmin Teknikmagasinet on laajentanut ratkaisua, ja tarjoaa asiakkailleen enemmän toimitusvaihtoehtoja.

Unifaun DeliveryCheckout ratkaisu toimitusvaihtoehtojen lisäämiseksi

Teknikmagasinet on hoitanut kaikki lähetyksensä Unifaun Delivery Management -järjestelmässä jo pitkän aikaa. Unifaun ehdotti, että he ottaisivat DeliveryCheckout palvelun käyttöön, sillä DeliveryCheckoutin avulla he voisivat tarjota asiakkailleen erilaisia toimitusvaihtoehtoja.

Lisähyötynä ratkaisussa on se, että palvelu automaattisesti näyttää asiakkaalle vain ne toimitusvaihtoehdot, jotka ovat mahdollisia esimerkiksi maantieteellisestä sijainnista tai paketin koosta johtuen.

Näemme, että asiakkaamme miellellään valitsevat erilaisia toimitusvaihtoehtoja nyt kun annamme heille enemmän vaihtoehtoja. Meille on tärkeätä, että voimme tarjota vaihtoehtoja, sillä se nostaa todennäköisyyttä, että asiakas vie ostoksensa loppuun asti.” Kertoo Nils Hamvik, Logistics Manager, Teknikmagasinet.

DeliveryCheckoutilla uuden kuljetusliikkeen lisääminen on helppoa

Sen lisäksi, että DeliveryCheckoutin implementointi oli helppoa, Teknikmagasinet pystyy myös helposti lisäämään tai muuttamaan kuljetusliikkeitä tai toimituspalveluita, joita he haluavat tarjota Pohjoismaiden eri markkina-alueilla.

Läpimenoaika päätöksestä uuden kuljetusliikkeen lisäämiseen on lyhyt, sillä kaikki Unifauniin liitetyt kuljetusliikkeet ovat saatavilla DeliveryCheckoutista.

”Ainoa asia, joka tarvitaan uuden kuljetusliikkeen tai toimituspalvelun lisäämiseksi, on sopiminen yhdessä kuljetusliikkeen kanssa hyvästä taloudellisesta ratkaisusta ja palvelusta. Tekninen puoli ei ole ongelma, uuden kuljetusliikkeen lisääminen on nyt meille erittäin helppoa.” Kiteyttää Nils Hamvik.

 

Lue lisää:

Mikä on Unifaun DeliveryCheckout?  

Nils Hamvikin haastattelu

Ota yhteyttä meihin meilitse sales@unifaun.fi tai puhelimitse +358 75 325 2505, kerromme mielellämme lisää!