uutiset

RevolutionRace valitsi Unifaun DeliveryCheckout-palvelun parantaakseen toimituskokemusta kaikilla markkinoillaan

4 toukokuu, 2020 uutiset

RevolutionRace julkaisee pian uudistetut kotisivunsa. Samassa yhteydessä he ovat valinneet Unifaunin strategiseksi yhteistyökumppanikseen toimituskokemuksen parantamiseksi kaikilla markkinoilla. Uudistus toteutetaan Unifaun DeliveryCheckout -ratkaisun avulla. RevolutionRace on aikaisemmin tarjonnut toimituksiin ainoastaan vakiovaihtoehtoja, mutta nyt asiakkaat saavat mahdollisuuden joustavampaan kuljetuksen valintaan. Pysyäkseen nykyisessä kilpailussa mukana, verkkokaupan on jokseenkin välttämätöntä antaa asiakkaalle mahdollisuus valita pakettinsa noutopaikka.

Tarve tehdä määrityksiä itse

Päätettyään lanseerata uuden verkkokaupan RevolutionRacen piti päättää lisäävätkö he itse palveluun kaikki mahdolliset kuljetuspalvelut, vai etsivätkö ratkaisuksi valmiin tuotteen. Kun otettiin huomioon, että kuljetuspalvelujen tarve voi muuttua nopeasti, palveluja on ylläpidettävä yrityksen kasvaessa, ja että tuotteita lähetetään yhä uusiin maihin, valinta oli helppo.

Unifaunin ratkaisu kiinnosti, koska verkkokauppias voi itse tehdä siihen määrityksiä tarvitsematta ostaa ulkopuolista palvelua. Tämä oli RevolutionRacelle yksi peruskriteereistä.

– Ensisijainen tavoitteemme oli päästä alkuun mahdollisimman nopeasti ja kitkattomasti. Haluamme tarjota asiakkaille kaikilla markkinoilla heidän haluamansa toimitustavat heidän omilla kielillään. Ja nyt se onnistuu, toteaa CTO Carl Orvinder RevolutionRacesta

RevolutionRacella ei ole omaa varastoa, vaan se käyttää Unifaunia erillisenä moduulina. Ratkaisu toteutetaan ensisijaisesti Klarna Shipping Service -palveluun, mutta sitä täydentää Unifaunin tarjoama erillinen pienoissovellus. Se sopii markkinoille, joilla Klarna ei vielä toimi, tai joilla muut maksutavat ovat yleisempiä, kuten Italiassa ja Tšekissä. Alkuvaiheessa ratkaisu kattaa 14 verkkokauppaa, 11 kieltä ja 8 valuuttaa.

– Olemme ylpeitä voidessamme toimittaa skaalautuvan ratkaisun, joka toimii kaikkialla heti alusta alkaen. Loppuasiakkaan ostokäyttäytyminen on sidoksissa erilaisiin toimitusvaihtoehtoihin, ja toimituskokemus on muuttunut nopeasti viime vuosina. Siitä on tullut kilpailuetu edelläkävijöille, jotka tarjoavat paikallisia kuljetusliikkeitä ja last mile -palveluja, toteaa Unifaunin Key Account Manager Fredrik Warmark.

 

Tekninen ratkaisu

Unifaun DeliveryCheckout – erillinen ratkaisu

Unifaun DeliveryCheckout ja Klarna Shipping Service

Litium Webshop, toimittaja Destancify

RevolutionRace valitsi Unifaun DeliveryCheckout-palvelun parantaakseen toimituskokemusta kaikilla markkinoillaan