Nyheter

Posti Group og Unifaun inngår nytt samarbeid – Et stort teknologisk sprang for finsk logistikk

februar 4, 2016 Nyheter, Pressreleaser

Posti_PR

Den finske e-handelen har vokst med 20% de siste fem årene, og var i 2014 verdt 10,5 milliarder euro. I takt med denne utviklingen har også kravene og forventingene til den tilhørende logistikken øket betydelig.

Noen eksempler på moderniseringen av finsk logistikk er fraktdokumentstandarden for innenrikspakker som ble tilpasset EDI (Electronic Data Interchange) i 2011. Året etter introdusertes nummerering av fraktdokumenter, noe som har vært en stor driver for videre digitalisering av transporttjenester i Finland. Ved hjelp av standardisert godsmerking og EDI kan transportinformasjon behandles og distribueres automatisk, og elektronisk dataoverføring og digitaliserte arbeidsprosesser er utvilsomt blitt en nøkkelfaktor i dagens logistikk.

I løpet av 2016 skal Posti, den finske posten, fornye sine tjenester for selskapets 200 000 bedriftsskunder. Fornyelsen er en respons på nye kundebehov og innebærer blant annet et nytt utvalg av tjenester, bestillingskanaler og muligheter for selvbetjening. Helt konkret kommer Posti til å erstatte dagens bestillingskanaler med en løsning hvor alle bedriftskunder bestille samtlige frakt- og pakketjenester i ett og samme system.

«Digitaliseringen påvirker prosessene til både kundene våre og Posti. Posti vil tilby en enklere hverdag for sine kunder gjennom å videreutvikle selvbetjeningstjenestene med nye tekniske løsninger. Vi kommer til å benytte ett enkelt SaaS-system for bestilling av frakt- og pakketjenester, forhåndsmelding av informasjon og utskrift av dokumenter. Systemet er allerede kjent for Posti og deres kunder. Den nye løsningen kommer til å hete «Posti SmartShip» sier Sami Masala, Head of Online Channels hos Posti.

Blant et utvalg europeiske systemleverandører falt valget på den aktøren som kunne tilby kundene en unik løsning. Den utvalgte partneren er TA-leverandøren Unifaun. Unifaun har levert innovative TA-løsninger med høy kvalitet i mange land, der brukeropplevelsen for både transportørene og transportkjøperne er i høyklasse.

Unifaun har siden 1990-tallet utviklet markedsledende TA-løsninger i Sverige, og har de siste årene også etablert seg internasjonalt. Selskapet er i dag nord-europas største TA-leverandør, og leverer og drifter bookingportaler og TA-systemer for PostNord, DSV, Geodis Wilson, DB Schenker og DHL.

Unifauns TA-løsninger har beviselig skapt merverdi for både transportører og transportkjøpere gjennom å effektivisere den totale logistikkprosessen.

«Vi har jobbet med Posti siden 2010, og når vi nå videreutvikler samarbeidet kommer det til å innebære en betydelig økning av digitaliseringen av det finske logistikkmarkedet. Det nye systemet kommer til å inneholde alle Postis pakke- og frakttjenester i ett og samme TA-system. Dette er et stort steg fremover i vårt samarbeide som kommer til å forenkle livet til Postis kunder og forbedre brukeropplevelsen. Samtidig kan Posti effektivisere sine egne prosesser, ettersom den nye bestillingskanalen dekker alle behovene som Postis heterogene kundegruppe har. Postis valg av Unifaun som partner er ett bevis på vår tekniske styrke og på at vi har en kunnskapsfull og engasjert organisasjon. Vi venter ivrige på å kunne utvikle TA-markedet videre sammen med Posti og det nye Posti SmartShip», forteller Kim Friman, Country Manager for Unifaun i Finland.

Unifaun, som er en av Europas største TA-aktører med systemer som brukes 74 land, introduserte TA-systemet sitt i Finland i 2009. Unifaun har vært en pioner og utviklet et økosystem av finske transportører og transportkjøpere og på den måten styrket tilbudet og konkurranseevnen i Finland. Samarbeidet med Posti kommer til å forsterke og videreutvikle Unifauns økosystem samtidig som Posti vil kunne tilby et bredere tjenestetilbud til sine kunder. Ett av Postis viktigste mål er kundeopplevelsen, og gjennom å ha ett og samme system for alle transporttjenester gjør Posti et stort sprang i sitt arbeide med å skape en enda bedre kundeopplevelse.

«Vi er sikre på at Unifaun kjenner de finske kundenes behov godt og vi vet at Unifaun har lang erfaring med å utvikle TA-tjenester for dette markedet. Et kontinuerlig utviklingsarbeide, innovasjon og et målrettet arbeide for å utvikle kundeopplevelsen muliggjør et godt samarbeid. Dette er et godt fundament for veien veiere», sier Masala.

For mer informasjon, kontakt:
Kim Friman, Country Manager – Unifaun
Tel. +358 400 776674

MediaDesk – Posti
Tel. +358 20 452 3366 (man – fre, 9.00–16.30 CET+2)


Posti Group er ditt førstevalg for post, logistikk og e-handelstjenester. Vi sørger for at handel og hverdag fungerer i ni land. Vår omsetning for 2014 var 1 859 millioner euro. Vi betjener våre kunder i Finland under navnet Posti, og i andre land under navnet Itella, med hjelp av ca. 23 000 medarbeidere. Alle våre tjenester i Finland er karbonnøytrale.
www.posti.com

Unifaun er markedsledende innen systemer for transportadministrasjon på det nordiske markedet. Med over 20 års erfaring tilbyr selskapet innovative TA-systemer av høyeste kvalitet. Hver dag sendes over 800 000 forsendelser, av 100 000 selskap, gjennom våre TA-systemer. Unifaun har ca. 130 ansatte i Sverige, Finland, Danmark, Norge og Polen.
www.unifaun.com