Nyheter

Integrerte IT-systemer gir Lindex en effektiv e-handelsflyt.

oktober 2, 2017 Nyheter

Lindex, en av Nord-Europas ledende motekjeder startet sin e-handel i 2007. For å bedre samkjøre lagerstyring og logistikk har Lindex valgt de å integrere sitt lagerhåndteringssystem med e-handelsplattformen og Unifauns TA-system.

Lindex ble grunnlagt i 1954 i Borås og har siden vokst til i dag å ha 490 fysiske butikker i 18 ulike markeder. I 2007 begynte også e-handel markedet å nå et enda større publikum. Hovedkontoret ligger i Gøteborg og e-handellageret ligger i Partille. De siste to årene har webbhandelen til Lindex virkelig tatt fart og omsetningen fordoblet seg.

Nå har Lindex, ved hjelp av sin IT-partner, 3bits Consulting, laget et meget effektivt system for å administrere lager og logistikkflyt. Nettbutikken er bygget på Wipcores plattformen Enova. Enova er integrert med lagerstyringssystemet som igjen er integrert med Unifaun TA-systemet. Dette betyr at hele rekkefølgen i flyten behandles i et integrert system. Bestillinger kommer inn i nettbutikken, plukkliste genereres, lagersaldo oppdateres, og fraktdokumenter og etiketter printes. Lindex kaller sitt nye lagersystem for eWMS og det kjøres på Windows-nettbrett. På denne måten kan de ansatte få plukklister digitalt og papirhåndteringen har forsvunnet.

Med eWMS har vi hatt en svært effektiv og kontrollerbar flyt, manuelle feil har blitt redusert og vi har økt produktiviteten på lageret. Ved høy belastning kan ikke våre IT-systemer være en begrensning. Det har vi kunnet løse med Lindex eWMS. For øyeblikket håndterer vi ca 1500 ordrer pr. dag, men vår kapasitet er mye høyere, sier Maria Fab logistikkutvikler hos Lindex.

Lindex bruker to av Unifauns systemer, både Unifaun Printserver og Unifaun Online. Begge systemene er integrert i Lindex eWMS. I Sverige er det hovedsakelig transportørene DB Schenker og Strålfors som Lindex administrerer via Unifaun TA-systemet.

Fakta Lindex:
Lindex er en av Europas ledende motekjeder med over 490 butikker i 18 markeder. Forretningsideen er å levere inspirerende og rimelig mote. Utvalget til Lindex omfatter flere motekonsepter innenfor kvinne- barne- og undertøysmote. Les mer om Lindex: www.lindex.com

Integrerte IT-systemer gir Lindex en effektiv e-handelsflyt.