Nyheter

Skruvat lever på sin leveransepresisjon

november 1, 2017 Nyheter

Skruvat ble grunnlagt i 2008 av Roberth Risberg og Peter Jakobsson. I dag er de Nordens ledende e-handelsside for bildeler, dekk, tilbehør og båtdeler til privatpersoner og verksteder. De siste tre årene har omsetningen økt med tresifrede prosenttall og i 2016 nådde man en omsetning på over 300 millioner SEK.

I all e-handel er optimaliseringen av logistikken veldig viktig for å få selskapet til å fungere. I takt med veksten til Skruvat, var det nødvendig med flere og flere spesialiserte funksjoner. For tre år siden ble Peter Carlswärd rekruttert som logistikksjef, og oppgaven han fikk vår å fortsette med å utvikle logistikken for å muliggjøre firmaets fortsatte vekst.

Det er ganske mye å holde rede på. Skruvat gjør alt sitt salg via nettsiden sin, som retter seg inn mot alle de nordiske landene samt resten av Europa. Kundetjenesten og språket er tilpasset hvert enkelt land. For å kunne tilby kundene det de etterspør har de mer enn 600 000 produkter i sortimentet. Hoveddelen av leveringene skjer fra lageret i Slagsta, rett sør for Stockholm, og en del skjer direkte fra et 50-talls underleverandører rundt om i Europa.

”Vi lever på vår leveransepresisjon, men det er vanskelig å ha 600 000 produkter på lager. Snarere handler det om en dynamisk base med 40 000 produkter, som forandrer seg i henhold til kundenes kjøpemønster”, forteller Peter Carlswärd.

Hver dag håndteres det mellom 1 000 2 000 forsendelser gjennom Skruvat. Med et slikt volum er det viktig at alt flyter friksjonsfritt. Unifauns system er integrert med både WMSsystemet fra Bitlog og direkte til Skruvats nettside.

Unifaun har vært med Skruvat siden oppstarten. Det er en viktig del av helheten for å få logistikken til å fungere. I dag er det også enkelt for Skruvat å legge til en leverandør eller foreta andre endringer i sin Supply Chain, Unifauns system henger med og støtter tilpasningene. For Peter Carlswärd er dette en trygghet. ”Det er en forutsetning for oss å ha et bra TA-system som Unifaun Online for å kunne støtte våre leveranser og, ikke minst, for å kunne tilpasse oss nye situasjoner”, forteller Carlswärd.

Peter Carlswärd belyser viktigheten av å gi kundene god service. Den viktigste delen av den servicen er kanskje å holde det man har lovet. På logistikkspråket betyr dette blant annet å levere den bestilte varen i henhold til det man lovet da kjøpet ble utført.

Allerede i dag har Skruvat kommet lang og viser kunden direkte på nettsiden når leveringen kan forventes. Informasjon fra Unifauns systemer er ytterst viktige for å kunne optimalisere leveransepresisjonen enda mer.

”Vi vil bli enda mer presise med våre leveringer. For å bli det må vi ha oversikt over hvor avvikene finnes. Gjennom å bruke data som Unifaun henter fra transportørene kan vi se leveringsmønstrene og over tid forbedre leveringspresisjonen enda mer.”, avslutter Carlswärd.

Skruvat lever på sin leveransepresisjon