Nyheter

Chiquelle vokser 300 % per år

desember 20, 2017 Nyheter

Chiquelle er en raskt voksende e-handel innen mote, som retter som mot unge kvinner som vil være unike. Firmaet startet opp i 2012 med en klar ambisjon om å gjøre noe nytt og unikt gjennom å tilby kundene eksklusive og moteriktige produkter, som de ikke kunne finne noe annet sted.

Firmaet har fått stor oppmerksomhet på grunn av sine store  fremskritt på markedet. ”Vi har vokst enormt de siste årene og har hatt en gjennomsnittsvekst på 300 % per år”, sier Pouya Boland, grunnlegger og administrerende direktør.

Chiquelles framgang har selvfølgelig flere årsaker. Men den viktigste faktoren er tydelig hardt arbeid. Teamet bak Chiquelle består av relativt unge og kreative personer, som har stor kunnskap om den nye generasjonens kunder. Dedikasjonen og tiden som til nå har blitt lagt ned i firmaet har vært ekstremt stor. Siden starten har det ofte betydd 7 dagers arbeidsuke og 16 timers arbeidsdag. Det har vært nødvendig siden Chiquelle har vokst uten eksterne investorer. Og det virker som om kundene elsker dem. Et eksempel på det er at Chiquelle har mer enn 300 000 aktive svenske følgere på Instagram. Det forventes at omsetningen øker til 30-35 millioner svenske kroner i løpet av 2017, samtidig har de vært lønnsomme siden sitt andre driftsår.

Med en målgruppe som består av unge, motebevisste kvinner er logistikken svært viktig spesielt siden Chiquelle håndterer ordre fra hele verden. Kundene vil ha sine bestillinger raskt og med fullstendig informasjon om hvor den befinner seg i leveringskjeden. For et år siden flyttet Chiquelle til Rosersberg som et ledd i å påskynde nettopp leveransen. Rosersberg er et logistikksenter med kort avstand til Arlanda flyplass i Stockholm. Chiquelle er nå ”nabo” med to av sine viktigste transportører, Post Nord og DHL. Fra det nye lageret behandles ordrene før de sendes med valgt transportør innen 24 timer etter bestilling. Dette medfører at leveringer innen Norden og til resten av EU skjer i løpet av en til to dager.

Med formålet om å sørge for en rask prosess håndterer de alt arbeid på lageret selv. Ordrene plukkes og pakkes sju dager i uken. ”Unifaun er den ultimate lenken i prosessen mellom vårt lager og at kundene får pakkene sine. Det gjør alt enkelt, raskt og smidig og vi er veldig fornøyde med tjenesten”, sier Boland.

Med løsningene til Unifaun kan Chiquelle skreddersy prosesser og teste nye ideer samt raskt og enkelt tilpasse løsningene sine ved behov. ”Vi har en enorm fordel i og med at Unifaun kan håndtere bestillinger via ulike transportører samt at de enkelt kan integreres med de ulike systemene som vi bruker. Vi behøver noe som er raskt, tilpasningsdyktig og enkelt, og Unifaun tilbyr oss nettopp dette”, sier Boland.

Alla andre primære systemer som brukes av Chiquelle er tilkoblet og integrert med Unifaun. Dette gjør prosessene tette og automatiserte. ”Vi kommer til å bli veldig store i de neste årene, og vi har bare sett begynnelsen av reisen. Systemer som Unifaun hjelper oss med å vokse raskt og problemfritt”, avslutter Boland.

Chiquelle vokser 300 % per år