Nyheter

Lyko er smidige og fleksible til tross for store volumer

februar 15, 2018 Nyheter

«Det beste med Unifaun er at man ikke trenger å tenke på det. Systemet ligger i bakgrunnen og jobber. Det er til stor nytte.» Anna Persson, Lyko

Lyko er et selskap som opplever sterk vekst. De siste årene har de vokst med 30 % i året, og det ser ut til å fortsette på den veien. Med rundt 500 ansatte, salg både på nett og i butikk, en omsetning på 800 millioner og 100 000 pakker som sendes hver måned, så er det avgjørende at alle systemer fungerer problemfritt.

Anna Persson har ansvar for lager, logistikk og innkjøp hos Lyko og var for drøyt et år siden med og tok beslutningen om av Lyko skulle utvikle sin bruk av hvordan de arbeider med Unifaun Online.

SÅ ET BEHOV FOR FLERE FRAKTALTERNATIVER

«Vi ønsker å være raske og smidige og kunne koble på nye fraktalternativer når vi vil.» sier Anna Persson

Lyko var opprinnelig en frisørbedrift og har nå vokst seg til å bli et netthandelsfirma. I 2015 gikk de sammen med Bellbox og har siden den gang skapt et butikknettverk med ca. 40 butikker. Halvparten av omsetningen skjer gjennom netthandel, og halvparten gjennom butikkene. Alle leveranser skjer fra sentrallageret i Vansbro, Lykos hjemsted der grunnleggerfamilien kommer fra. Nå for tiden ligger hovedkontoret i Stockholm, men i Vansbro finnes det fremdeles kontor og lager.

Allerede fra starten av arbeidet Lyko med Unifaun Online, skjønt indirekte. Da ble transportørenes kontor brukt til å booke frakt. Det fungerte bra, men etter hvert som Lyko vokste ønsket de å kunne tilby flere fraktalternativer og bli mer fleksible, og de innså derfor at det var mye mer fordelaktig å ha en konto hos Unifaun selv.

Lyko begynte å booke sendingen med sin egen konto i Unifaun Online i begynnelsen av 2017. De innførte da flere nye fraktmåter og gjorde alle de små forandringene i systemet som de hadde ønsket seg i lang tid. Ved at de selv kan påvirke innstillingene i sin konto hos Unifaun, kan de nå alltid være lydhøre og fleksible overfor kundenes ønsker om forandringer.

MANGE NYE FAVORITTFUNKSJONER

I og med at Lyko håndterer systemet selv kan de nå også bruke flere andre funksjoner. Blant annet finnes muligheten til å hente ut statistikk over volum og fraktmåter, noe som har vært nyttig for hele organisasjonen. De holder også på å utvikle kassen videre og sørger da for å bruke funksjonen PickUp Locator, som gir kunden mulighet til å endre hentested i kassen.

For Lyko er fleksibiliteten hos Unifaun viktig. Å ha en personlig kontaktperson har vært svært nyttig, og at Unifaun har kunnet utvikle bestemte funksjoner som Lyko har ønsket seg betyr mye.

Lyko har også hatt stor nytte av Unifauns app Mine Pakker.

«Mange av kundene våre bruker den for å samle leveransene sine. Det et en god og smidig funksjonalitet for kundene.», avslutter Anna Persson

Lyko er smidige og fleksible til tross for store volumer