Nyheter

KidsBrandStore.se satsar på tillgänglighet och kvalitet med hjälp av Workbox och Pacsoft Online

september 5, 2012 Nyheter, Pressreleaser

KidsBrandStore är en webbutik som erbjuder modeinriktade kvalitetskläder för barn i åldrarna 0-16 år. Bolaget startades av Västeråskillarna Peter Markstedt och Mikael Arnåsen 2011. Idén är att sälja kvalitetsbarnkläder via nätet med hög tillgänglighet, vilket innebär att alla skall kunna handla kläder till sina barn dygnet runt var man än befinner sig. Redan ett år efter starten är succén ett faktum och idag har KidsBrandStore fem anställda och omsätter ca 10 miljoner. Orderflödet i butiken ligger nu i snitt på 40-80 order per dag och växer kontinuerligt.

Peter och Mikael var väldigt noggranna när de skulle välja plattform att bygga butiken på, eftersom de tyckte det var viktigt att hitta en leverantör som kunde leverera en butik efter deras uppsatta specifikationer. De sökte också en pålitlig och bra relation med en leverantör som de kunde växa tillsammans med. Efter en noggrann utvärdering valde de Workbox e-butikslösning. Att Workbox dessutom är från Västerås vilket innebär lokal närvaro var ett plus i kanten.

– Det var viktigt för oss att kunna skapa en bra relation med vår e-butiksleverantör för att säkerställa att vi verkligen får rätt funktionalitet och tillgänglighet i vår butik, vilket vi har fått med Workbox berättar Peter Markstedt, VD och grundare till KidsBrandStore.se

Allt sköts i webbshopen
För att det skall gå så smidigt som möjligt att skicka iväg varorna har webbshopen integrerats med Unifauns för Posten utvecklade TA-system Pacsoft Online. Det har medfört att KidsBrandStore kan sköta hela flödet från ny order till skickad vara i webbshopen. Enkelt? När de får in en order scannas varje vara via streckkod och stäms automatisk av mot order i butikssystemet. Detta minimerar risker för felleverans och säkerställer lagerhanteringen. Orderbekräftelse skickas automatiskt till kunden. När varan sedan är packad kan de via integrationen skriva ut fraktdokument och etiketter samt skicka EDI till Posten utan att ens behöva logga in i Pacsoft Online. Med utskrift via Pacsoft Online genereras även ett spårningsnummer som i sin tur automatiskt skickas ut via ett mail till kunden så de kan följa och spåra sitt paket.

– Vi är mycket nöjda med flödet vi har lyckats få genom att integrera webbshopen med Pacsoft Online. Nu kan vi jobba med alla delar som innefattas av försäljning via nätet i ett och samma system, från att föra lagersaldo och hantera order till att skriva ut fraktdokument och etiketter. På så sätt kan vi lägga fokus på att utöka sortimentet och målet just nu är att även sälja kvalitetsskor via vår butik, berättar Peter Markstedt vidare.

Fakta KidsBrandStore:
KidsBrandStore är en webbutik med försäljning av kvalitetskläder för barn och ungdomar i åldrarna 0-16 år. Ambition är att vara en lättillgänglig webbutik som håller öppet dygnet runt för alla vart man än befinner sig. Bolaget har 5 anställda och omsätter ca 10 miljoner. Både kontor och lager ligger i Västerås. KidsBrandStore har som mål att bli nordens största webbutik inom mode för barn och ungdomar. Läs mer om KidsBrandStore: www.kidsbrandstore.se

Fakta Workbox:
Workbox är en webbyrå med kompetens inom strategi, design och teknik med fokus på utveckling av kompletta webbplatser, mobila hemsidor och e-handelslösningar. De levererar kundanpassade webbutiker samt webbdesign och webbutveckling i flera av världens ledande publiceringsverktyg. Läs mer om Workbox: www.workbox.se