Nyheter

Unifaun AB levererar TA-system till PostNord

september 5, 2012 Nyheter, Pressreleaser

Unifaun AB, en av Nordens främsta expert på att leverera IT-lösningar för informationslogistik har levererat TA-system till svenska Posten AB sedan 1997. Nu har PostNord skrivit nytt avtal med Unifaun om att använda TA-systemet Pacsoft Online även i Danmark.

Göteborg, Sverige (4 Juli 2012) – PostNord bildades 2009 genom samgåendet mellan Post Danmark A/S och Posten AB. De kommer nu erbjuda kunder i Danmark samma transportadministrativa system som i Sverige. För Göteborgsbaserade företaget Unifaun AB innebär avtalet att över 12 000 nya kunder kommer att hantera sina sändningar i deras TA-system Pacsoft Online, med ca 500 000 försändelser i månaden.

– Pacsoft Online är ett beprövat system, som Posten i Sverige med framgång har erbjudit sina kunder under flera år. Systemet är ett av de bästa på marknaden, som kommer göra det enklare och mer effektivt för våra kunder att hantera försändelsedelen av deras affärsverksamhet, säger Carsten Dalbo, Chef for Post Danmark Logistik A/S

Pacsoft Online är ett TA-system som gör det enkelt för en kund att skriva ut frakthandlingar för Postens in – och utrikesförsändelser. Med Pacsoft Online håller kunderna också reda på försändelsers väg från avsändare till mottagare samt skapar rapporter och statistikunderlag för uppföljning och planering. Det ger också Posten automatiskt all den information som behövs för att distribuera försändelser säkert och i tid.

– Vi på Unifaun är stolta och glada att PostNord valt ut oss som leverantör för TA-system i Danmark och ser denna affär som en viktig referens för vår expansion i Norden. Vi har under många år utvecklat och tagit fram en komplett och stabil produkt som är gjord för den här typen av verksamhet, så vi är säkra på att PostNord kommer att bli nöjda säger Anna Olivegren, Vd på Unifaun AB.

Fakta PostNord
PostNord bildades 2009 genom samgåendet mellan Post Danmark A/S och Posten AB. Koncernen erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden och har en omsättning på cirka 40 miljarder SEK och drygt 40 000 medarbetare. Verksamheten bedrivs i affärsområdena Breve Danmark, Meddelande Sverige och Logistik, samt i Strålfors. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag och huvudkontoret ligger i Solna, Sverige. Läs mer om PostNord på www.postnord.com