Nyheter

Runelandhs får bättre koll på godset med Unifaun Online

oktober 18, 2012 Nyheter, Pressreleaser

Runelandhs är bolaget som sålt utrustnings- och inredningsprodukter till Sveriges alla företag och kommuner i ca 40 år via katalog och på senare tid via e-handel. De har inga egna lager utan deras sålda varor skickas direkt från leverantörerna som finns över hela Sverige, Norge och Danmark. För att få bättre koll på varorna som skickas har nu Runelandhs investerat i TA-systemet Unifaun Online.

Idag har Runelandhs 17 anställda på huvudkontoret i Kalmar, en omsättning på ca 130 miljoner och en omfattande orderingång dagligen. Runelandhs använder sig av Pyramid affärssystem för att hantera sina order. Nu har de via integration mellan Pyramid och TA-systemet Unifaun Online fått ett väldigt överskådligt sätt att ha koll på hela sitt godsflöde.

Ett system för både Runelandhs och leverantörerna
Orderflödet är styrt så att när de fått in en ny order behandlas den i Pyramid varefter ett mail skickas till leverantören med information om ordern. Samtidigt skickas orderinformationen via en integration från Pyramid automatiskt över till TA-systemet Unifaun Online. Då kan leverantören logga in i Unifaun Online via en profilinloggning och fylla i antal kolli och vikt och sedan skriva ut fraktetikett att sätta på den packade varan.

– Då vi inte lagerför några varor själva och enbart tar emot order som vi sedan behandlar och skickar vidare till våra leverantörer, så har det varit svårt för oss att ha koll på vart allt skickat gods befinner sig. Vi behövde därför ett gemensamt system för både oss och våra leverantörer, vilket vi har hittat i Unifaun Online med profilinloggningsfunktionen, berättar Linda Svensson som jobbar med eftermarknad och logistik för Runelandhs.

I TA-systemet Unifaun Online finns funktionen profilinloggning som gör det möjligt för företag som har ett konto i Unifaun Online Plus att ge ut obegränsat antal profilinloggningar. Kontoägaren kan då själva välja vad de som får profilinloggning skall kunna se och använda systemet till. I Runelandhs fall används över 70 olika profilinloggningar för deras leverantörer.

– Den stora utmaningen har för oss varit att få alla våra olika leverantörer att börja använda Unifaun Online när de skall skicka varorna. Det är alltid svårt att implementera ett nytt system och ändra rutinerna för folk som använt flera olika system tidigare. Men eftersom Unifaun Online är ett ganska enkelt och användarvänligt system så har det gått över förväntan. Nu har vi ett gemensamt system, våra leverantörer är nöjda och vi kan få en större koll på allt godsflöde berättar Linda vidare.

Fakta Runelandhs
Runelandhs är distanshandelsföretaget som säljer utrustnings – och inredningsprodukter till Sveriges alla företag och kommuner via katalog och e-handel. Med 40 års erfarenhet har de lärt sig att anpassa sortimentet efter kundernas behov. Visionen är att ha det bredaste och djupaste sortimentet mot målgruppen och vara marknadsledande inom service, leveranssäkerhet och tillgänglighet. Huvudkontoret ligger i Kalmar och leverantörerna finns i hela Sverige, Norge och Danmark. (www.runelandhs.se) Kontakt: linda.svensson@runelandhs.se