Nyheter

DB Schenker lanserar tillsammans med Unifaun AB tjänsten Skicka Enkelt

december 4, 2012 Nyheter, Pressreleaser

Nu blir det lättare för privatpersoner och mindre företag att skicka sina paket med DB Schenker. Fram tills nu har du varit tvungen att skaffa ett kundnummer för att kunna skicka paket. Har du valt direktbetalning har det bara gått att skicka paket med maxvikt 10 kilo. Därför har DB Schenker anlitat Göteborgsbaserade TA-systemleverantören Unifaun AB för att utveckla nya tjänsten Skicka Enkelt.

Den nya tjänsten som DB Schenker lanserar tillsammans med Unifaun heter Skicka Enkelt och är främst framtagen för att underlätta för privatpersoner och företag som skickar mindre än 10 paket i månaden.

I tjänsten väljer du ungefärlig storlek och vikt på paketet samt fyller i postnummer för avsändare och mottagare. Du kan välja om du vill få paketet upphämtat eller själv lämna in det på terminal eller ombud. Du kan också ange om du vill att paketet skall köras ut till mottagaren eller om de skall hämta det hos ett ombud. Du betalar med kort eller via internet som i en vanlig webbutik. Du behöver bara ha en skrivare med vanliga vita A4-papper för att skriva ut en etikett och fästa den på paketet. När paketet hämtats av eller lämnats in till DB Schenker kan du följa paketets väg till mottagaren från det e-mejl du fått som bekräftelse på köpet.

̶ Skicka Enkelt kommer att effektivisera och underlätta för både våra kunder och oss, eftersom det blir enklare för dem att boka och betala en leverans snabbt utan att behöva skaffa kundnummer hos oss. De kan nu också skicka paket med en vikt upp till 999 kg med den nya tjänsten. Vi hoppas att det kommer locka nya kundgrupper som vi tidigare haft svårt att nå. För vår del blir det mindre administrativt arbete eftersom rutiner för boknings- och fakturahantering minskar. Vi kommer fortfarande ha kvar våra andra tjänster men när det gäller privatpersoner och mindre företag med mindre volymer kommer vi hänvisa till den nya tjänsten, berättar Per Wiman, Chef för EDI & e-solutions på DB Schenker.

För Unifaun AB, som är en av nordens främsta experter på att leverera IT-lösningar för transportadministration innebär avtalet utveckling av Skicka Enkelt att en ny målgrupp kommer att använda Unifauns system. En målgrupp som har andra behov och större krav på enkelhet och tydlighet.

– Vi är stolta och glada att DB Schenker valt ut oss till att utveckla deras nya tjänst Skicka Enkelt. Det som är extra spännande med Skicka Enkelt jämfört med andra transportsystem är att det är väldigt användarvänligt. Skicka Enkelt är det enda system i Norden där kunden enbart behöver ange mått, vikt och destination, resten sköter systemet. Kunden behöver alltså inte ha några förkunskaper om olika fraktsätt och tillval, säger Staffan Isaksson, Produkt- och marknadschef på Unifaun AB.

Fakta DB Schenker
DB Schenker utvecklar och producerar transporter samt logistik- och informationstjänster som möter marknadens krav på kvalitet, effektivitet, enkelhet och miljöansvar. I Sverige erbjuder DB Schenker landtransporter på väg och järnväg, internationella sjö- och flygfrakter samt konsulttjänster och lager- och logistiklösningar. Deras mål är att bli den miljömässigt mest hållbara logistikleverantören i världen. Denna strävan gynnar också kundernas effektivitet, eftersom minskad miljöpåverkan kräver effektivare logistikplanering. (www.schenker.com) Kontakt: per.wiman@schenker.com