Nyheter

Swedol sparar tid med smarta IT-system

december 6, 2012 Nyheter, Pressreleaser

Swedol startades 1963 och är idag en marknadsledande yrkeshandelskedja med ett utbud riktat till proffs och privatkunder som efterfrågar högsta kvalitet. Swedol erbjuder ett komplett sortiment inom verktyg, elartiklar, arbetskläder, fordonstillbehör, hydraulik och förbrukningsvaror. Fram till 1999 kunde kunderna enbart handla via postorder. Idag har Swedol försäljning via postorder, 40 fysiska butiker samt e-handel. 2011 omsatte Swedol 1 284 miljoner och sysselsatte cirka 380 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Tyresö och lagret i Örebro där de under 2012 byggde ett nytt logistikcentrum på ca 18 000 kvm.

För att få en effektiv lösning för att hantera beställningar, uppdatera lagerstatus samt skicka varor har Swedol valt att integrera sin e-handelssida med affärssystemet Jeeves och Unifauns för Posten utvecklade TA-system Pacsoft Online. Swedol använder Aktiebolaget Systemstöd som konsulter för affärssystemet Jeeves. Orderprocessen fungerar genom att kunderna lägger en beställning i e-butiken, informationen skickas automatiskt till Jeeves där de kan behandla ordern och uppdatera lagerstatus. Kunderna får också uppdateringar i realtid om vad som händer med deras order. Fraktdokument skrivs ut och EDI skickas till Posten automatiskt via Unifaun Orderkoppling mellan Jeeves och Pacsoft Online.

Pacsoft Online används även i butikerna när kunderna beställer varor som behöver levereras via Posten. Då knappas ordern in i butiken i affärssystemet Jeeves, lagerstatus uppdateras och när varan är packad skrivs fraktdokument och etikett ut samt EDI skickas till Posten via Pacsoft Online.

– Orderprocessen har blivit väldigt effektiv eftersom e-handelsbutiken och TA-systemet är helt integrerade med Jeeves. Istället för att logga in i flera olika system kan vi sköta allt i ett. Våra kunder ser i realtid all uppdatering för sin order och de kan även följa hela transporten via länkning till postens godssökning. Vi är också mycket nöjda med uppsättningen för Pacsoft Online då det är väldigt enkelt att sätta upp en ny butik och snabbt kunna vara igång med att skriva ut och skicka transportetiketter, berättar Leif Ernström, IT-chef på Swedol AB.

Fakta Swedol:
Swedol är en marknadsledande yrkeshandelskedja med ett utbud riktat till proffs och privatkunder som efterfrågar högsta kvalitet. Swedol erbjuder ett komplett sortiment inom verktyg, elartiklar, arbetskläder, fordonstillbehör, hydraulik och förbrukningsvaror. Företaget grundades 1963 som postorderföretag. Med första butiken 1999 inleddes en period av snabb tillväxt. 2011 omsatte Swedol 1 284 miljoner och sysselsatte cirka 380 medarbetare. Swedol är noterad på NASDAQ OMX Stockholms lista Mid Cap. Läs mer om Swedol: www.swedol.se

Fakta Aktiebolaget Systemstöd:
Aktiebolaget Systemstöd Sverige levererar kompletta affärssystemlösningar. Deras lösningar representerar flertalet branscher där de besitter omfattande erfarenhet och kompetens – exempelvis inom industri, produktion, logistik, handel, tjänsteföretag och projektstyrda organisationer. Samtliga lösningar baseras på Jeeves Universal som genom sin rika funktionalitet och anpassningsbarhet visat sig kompetent nog för att tillgodose deras kunders krav. Aktiebolaget Systemstöd Sverige finns representerad i Stockholm, Linköping och Örebro. Läs mer om Aktiebolaget Systemstöd: www.systemstod.se